Range Access Policy

New people to the range will want to contact the match director prior to the match to arrange for entry to the range. The city of Gridley's electronic gate policy does not allow for a car to enter the range that does not have an active gate card issued to it. Moving forward members will no longer deal with the city to get a card. Yearly issuance and renewals will be handled directly by NVSA.each year. No more mailing your old cards to the city or having to make a trip to city hall to pick one up. Below is a list of question that have been asked and answered by others. If you have any more question not adressed below please contact Brian Gonsalves using the contact page. 

Frequetntly Asked Questions

Here is a list of questions and answers involving the new restrictions to the electronic gate. Please submit any further questions to our Rangemaster Brian Gonsalves via the contact form here.

1) I am an NVSA member. I already paid my curent membership and I have a working gate card. What do I need to do?

Answer: Since you are a curent member, your membership will be active to May 31st of each year. Your gate card will expire May 31st each year. To renew simply visit your membership match management link. There you will find a link to pay. Once you pay you are set to go. Just make sure you do this before it expires in May. 

2) So, what significant change took place in reguards to range access?

Answer: The city of Gridley management has restricted swipping people in using cards issued to other people.

3) Can I just follow someone in?

Answer: No. That has always been prohibited. Do not tailgate people in, period!

4) Can I wait there for someone to swipe me in? 

Answer: No. Every single NVSA member or the primary person in a family membership is required to possess a gate card. This has always been the policy, and moving forwards will be stricktly enforced. 

5) I am an NVSA member. I only show up on occation each year to shoot. How can I get in?

Answer: Every NVSA member is required to have an access card. If you want to bring a car past the first electronic gate you will be required to possess and use only your card to enter.

6) I am not a member. I would like to check you guys out or come and shoot with you.

Answer: Non-members visiting NVSA will use a visitor card to gain access. Each match director possess only one or two cards. Each visitor will need to contact the match director prior to arrival to arrange a time to meet at the gate to be let in using a visitor card. 

7) I am an NVSA member and I forgot or lost my card. Can I use a visitor card? 

Answer: No, visitor cards are for non-NVSA members only.

8) What if I am a member but arrive without an active gate card. What are my options to shoot. 

Answer: All current NVSA members are welcome to shoot with us. Always! Ariving without an active gate card will limit to you either entering in a car of another member with a gate card or parking outside the electronic gate and walking in. The cards are one per car and can not be shared with other cars.

9) My current card is expired or not working. What do I do?

Answer: If you have a card but that card does not work you will need to contact Brian Gonsalves and inform him that your card is not working (expired, lost or stolen) and you need a new one. You will also need to update your information in your membership management information link sent to you on May 3rd 2018. Once updated you will pay the $35 gate fee. Contact Ty Hamby if you need your membership management link re-sent to you. 

10) When does my membership expire?

Answer: May 31st of each year. Current membership will expire May 31st. Anyone not currenlty a member may join now and become a member until May 31st. Membership is $60 for single person and $75 for family living in the same home. NVSA Membership also includes a city of Gridley gate card. 

 

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.